Allmänna villkor

Utrustning och städning

Boendet är utrustat för självhushåll, medtag sänglinne, handdukar och förbrukningsvaror (ex. diskmedel, toalettpapper, avfallspåsar mm). Linne-set och ved kan bokas som tillval. Barnsäng och barnstol kan också bokas som tillval om det inte redan finns boendet eller om man behöver fler.

Städning ingår inte i hyran, vid avresa skall stugan vara städad. Vid ej godkänd avresestädning efter din avresa kommer du i efterhand debiteras en avgift med lägst 2 500 SEK. Avsyningskontroll sker alltid efter avresa. Utrustning för städning och rengöringsmedel finns i varje boende. Du kan med fördel boka slutstädning som tillval i samband med bokning. Vid bokad städning skickas separat faktura direkt från städföretaget. Det är viktigt att du tagit emot en bokningsbekräftelse på bokat avresestäd och att fakturan är betald vid ankomst. Om du beställt slutstädning ska sopor vara tömda och disken ren (det går bra att lämna diskmaskin igång).

Betalning.

Ski Idre stugförmedling tar ut en första delbetalning, bokningsavgift, i samband med bekräftelsen. Den räknas av från hyran. Bokningsavgiften ska vara betald inom 10 dagar från det att bokningen gjorts. Datum framgår på fakturan.

Betalningspåminnelse skickas inte ut på bokningsavgiften.

Resterande belopp för hyran ska vara betald senast 60 dagar före ankomst och ska alltid vara slutbetald vid ankomst. Datum framgår av fakturan. Om bokningen är gjord senare än 60 dagar före ankomst ska hela hyran betalas inom 2 dagar.

Vad händer om betalning inte sker i tid?

Bokningen avbokas om inte bokningsavgiften är Ski Idre Stugförmedling till handa senast det förfallodatum som framgår av fakturan. Detta betraktas som en avbokning.

Bokningen avbokas om inte resterande belopp av hyran är inbetald senast det datum som framgår av fakturan. Detta betraktas som en avbokning varvid reglerna om avbokning gäller. Vi skickar en påminnelse om betalning av slutlikviden.

Avbokning

Avbokning av stuga/lägenhet ska göras skriftligen eller muntligen till Ski Idre som är skyldiga att bekräfta avbokningen. Avbokningen räknas inte om den görs till någon annan än Ski Idre. Gästen har alltid avbokningsskydd. Det innebär att du kan avboka din stuga fram till 60 dagar före ankomst oavsett vilket skäl du har. Om du vill avboka närmare är 60 dagar före ankomst kan vi lägga ut stugan på bokningssidan igen och ofta få den uthyrd till någon annan och att du i så fall får pengarna tillbaka. Vid avbokning återbetalas inte bokningsavgiften.

Ansvarstagande

Det är gästens ansvar att kontrollera fakturan och se till att ankomst och avresedatum stämmer. Såväl torsdags- som söndagsbyte tillämpas. Kontrollera ankomst- och avresedatum i din bokningsbekräftelse. Bokningen är bindande, för båda parter, så snart bokningen skriftligen bekräftats via e-post.

Vi har en åldersgräns för stuggäster på 18 år som gäller samtliga i sällskapet med undantag för barn som reser i målsmans sällskap. Du som står för bokningen är fullt ansvarig för ev. skador som uppstår i fastigheten och dess inventarier, åsamkade genom att du eller annan i sällskapet varit vårdslös. Bokningen upphör att gälla ifall du eller någon i sällskapet begår skadegörelse eller uppträder störande. I de fall avtalet sägs upp måste du och ditt sällskap flytta från boendet utan återbetalning av hyresbeloppet. Överträdelser av ovanstående medför en kostnad för ersättning med lägst 2 500 SEK.

Du får inte använda stugan/lägenheten till något annat än vad som avtalats vid bokningen (fritidsändamål). Överträdelser av bestämmelser om rök- och husdjursförbud medför saneringskostnad.

Nycklar

Nycklar hämtas enligt överenskommelse med oss. Du måste lämna tillbaka samtliga nycklar till din stuga/lägenhet vid utcheckning. Om du glömmer det eller tappar bort en nyckel, sker utbyte av lås till stuga/lägenheten du hyrt och du kommer att debiteras en avgift för bytet med lägst 2 500 SEK.

Reklamation

Om du har klagomål bör du framföra dessa till oss senast kl. 11:00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska du anmäla omgående så de kan rättas till.